~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 24, 2011

jadual hari rabu yang padat

jadual waktu yang amat sibuk pada hari rabu..dont like.

sesi perbincangan soalan trial pmr je..

kisah raya yang tiada kesudahan

Salam,alhamdulillah..

Hari ini genap 24 hari kita semua berpuasa.Lagi 6 hari umat Islam akan menyambut lebaran.Dengan kata lain akan beramai-ramai ke masjid sembahyang Hari Raya Aidilfitri. Namun, bagi yg bergelar perempuan,tidak sah jika tidak ada baju baru, kasut baru, handbeg baru, selendang baru dan mcm2 la yg baru. Nafsu nak sambut syawal seakan tidak boleh dikawal, pantang tengok yang baru dan cantik di mata, semua nak beli. Saya yang beraya dgn title puan pada tahun ni aka tahun pertama menyambut raya dgn hasil makan gaji sendiri mcm naik 'gila' tgok barang yg gojes2 dan lawa2. Tapi awal2 lagi nafsu nak shopping mesti dikawal tambah2 lagi bila dah kahwin ni. Lau dulu, nak beli untuk persiapan raya guna duit PAMA je, tapi yang nak dibeli semua dapat dibeli sbb mama jenis yg xmenghampakan impian anak2. Anyway, pada tahun ni saya beraya berdua dan keperluan raya pun kena cari untuk dua la.Insya allah tahun dpn kiter beraya ber3 ye En Yayang. Ok,layan dulu gambar2 yang sempat saya snap. Gigih mensnap gambar malam2 buta ni.

okeyh,kasut kawen yg baru sekali dipakai...


 high heels untuk kaki di pagi raya


Seluar jeans yg dihadiahi suami.Selesa dipakai dan siap de belt! yeahhh,Applemints.


Kerongsang yg mula dibeli sejak sebulan lalu. Dah pakai ke sek pon.


Sekian.Selamat berpuasa semua

Sunday, August 21, 2011

shopping raye

salam...
alhamdulillah dah dua minggu berturut-turut dapat shopping raya. Hari ini turun ECM kat Kuantan dapat selipar high heels Carlo Rino sepasang. Sang suami juga telah menunaikan janji nak beli seluar jeans. Terima kasih en suami belanja isteri tercinta.Tadi gak velanjer kat deparment Bonia lagi, Ingatkan nak berjimat tapi bile fikir nak bagi hadiah kat dua2 abah, so terus cari Bonia gak.t-shirt dan kemeje warna kuning.

Minggu lepas balik kg di Kelantan, velanjer sakan tudung d Pasar MPKB. Minggu depan balik kg nak turun lagi ke sana. Nak tunaikan janji beli tudung untuk kedua2 mak pula.

Ok, syukur dapat beraya tahun ni. Gigih mencari baju melayu warna hijau untuk sang suami. Sedondon dgn si isteri tercinta.

list kahwin raya

list kahwin kawan...

Nik Azirah
Anis
Mat Pih Perangkap
Hamidah Soid
Izzah Bentong
Kak Syikin Jengka
Azeme
Arul Sepupu
Aida Pdg Embun.........9 Sept  (Jumaat)

akan dihapdate nanti,xingt la plak..

MAJLIS kahwin kawan



JANGAN tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah?

Salam....

Cube redha dgn semua ini.cube belajar buang semua impian.bersyukur dgn apa yg ade,susah senang hidup bersama. selama 24 tahun setengah hidup dalam impian.memang susah nak buang semua impian itu, tapi saye cube.xsalah mencuba,tapi impian yg mampu dan yakin akan ku gapai dan diredhai suami, ape salahnye kan.sebelum kahwin, impian memang banyak,suke berangan. doaku setiap hari dipanjangkan umur,disihatkan tubuh badan,semoga apa yg terdetik di hatiku ini suatu hari nanti termakbul.

BILE SAYE BOLEH BERUBAH BETUL-BETUL.?TOTALLY.ade ustaz kata, nak berubah tapi nak tunggu keikhlasan di dlm diri dtg,sampai mati pun manusia takkan berubah.betul ke?cthnya, bile ditanya, 

si A: bile nak start pakai tudung?.tambah2 bulan pose ni

si B: nanti la,kang saya pakai sekerat jalan,off on org kata saya xikhlas plak.sekadar berfesyen.

si A: ermm,lau camtu saya nk col la boss saye, esok xnak dtg keje,sbb saya xikhlas nak dtg keje esok!!
        ok x?...
moral: 
jgn tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah, tetapi biarlah kerja n keikhlasan seiring n sejalan


Sunday, August 14, 2011

iftar bersama keluarga

Alhamdulillah dapat berbuka bersama kedua belah keluarga.
Okeyh,gambar menjelaskan segala yang kami makan.








Saturday, August 13, 2011

Friday, August 12, 2011

~~BALIK Kg~~

hari ini (12 ogos 2011) 
hari jumaat saye balik kelantan.
walaupun kejap tapi dapat iftar dgn family sudah ckoP bgus,..

ALHAMDULILLAH...SELAMATKANLAH PERJALANAN KAMI YA ALLAH...AMIN

Tuesday, August 9, 2011

Chocolate Chip Cookies

Biskut chocolate chip yang saya dapat dari internet. Rasa chocolate chip ini berbeza sikit sebab ada menggunakan nescafe so ia ada kelainan dari segi rasa. En Yayang suke makan biskut ni, lau p ECM mesti cari n wajib beli this chocolate...So,nk merasa air tgn sendiri lak

 
Bahan-bahan

230gm mentega-biarkan suhu bilik

1 -1¼ cawan gula perang-jika suka kurang manis boleh guna 1 cawan sahaja

1 cawan gula kaster

3 biji telur

½ cawan susu tepung

3 cawan tepung gandum halus

4 sudu teh baking powder

1 cawan tepung jagung

2 sudu makan serbuk Nescafe

2 sudu makan serbuk koko

1 sudu kecil vanilla essence

340gm chocolate chip

115 gm kacang walnut/pecan-cincang halus


Cara membuat


1.Pukul mentega dan gula sehingga halus dan kembang. Masukkan nescafe dan pukul sebati.



2.Kemudian masukkan telur dan pukul sebati. Masukkan esen vanilla dan pukul.



3.Ayak tepung, baking powder,susu dan serbuk koko. Campurkan chocolate chip dan kacang
   walnut kemudian masukkan dalam adunan yang dipukul tadi. Kacau sebati.

4.Ambil piping beg atau sudu dan sudukan atas dulang yang telah disapu mentega.


5.Bakar 12-15 minit mengikut saiz cookies yang dibakar.



Sekian,terima kasih abg azli razali

Thursday, June 23, 2011

1st reception (30May2011isnin)

 
Semoga sayer dan En Yayang terus bahagia selamanya.Ameeen

Doa Mengiringi Perjalanan Hidup Kiter


 Semoga doa2 kiter didengari dan dimakbulkan olehNYA. Insya Allah

SaaT dIRi sUdah DiMIlIkI...ALHAMDULILLAH


Alhamdulillah, hari ini genap 25 hari saya berstatus isteri kepada Mohd Azmi. Sangat Bahagia, syukur pada mu Ya Allah. Menganugerahi dia yang serba memahami, menyokong dalam segala hal, membimbing ke jalan yang diredhai. 

Sudah lama tidak berblog, xpe xrase resah gelisah pon, sebab tujuan berblog ni pon hanyalah untuk diri sendiri je. Awal2 dulu je semacam nak tarik reader. Tapi tidak sekarang. Tidak ade pe yang menarik tentang blog saye, pengetahuan saya tentang dunia luar pon hanyalah untuk kefahaman dan pengetahuan saya sahaja. Cukup terhad, xbanyak tahu pon tentang citer kepoh2 kat blog. Ok2 sudah menyimpang,kui2..(T___T). Alhamdulillah sudah lengkap doa dan impian saya untuk bertemu jodoh dgn lelaki yang boleh membimbing saya ke jalan yang betul. Kita sama2 belajar ye En Yayang ilmu dunia dan akhirat. Insya Allah.

Tuesday, May 24, 2011

HARI GURU yang dah lepas..tetap nak citer

Beratur diarak oleh ank2 didik.Tetibe cam rase dihargai

 Beratur ye semua...baris elok2..



Bagus anak buah cekgu ni..Biasala tgok sape lak yg handle prefect2 sume ni.


Mekaceh semua. Sayang korg manyak2.

 3 orang cekgu yg sempoi..time2 je kan...kan

Guru meng'gile' di stor sukan. Sambil2 tolong Cikgu Jaja susun hadiah kelas

Berpeleseran gedik2 tepi kelas..muud tunggu budak dtg hulur hadiah...kehkeh

bErsamA CiKgU fAdLY aIDa dan stUdEnT kEsAYAngan

 Nyanyinyanyi...lalalalalala..stakat "aku guru mesia" tu boleh la....

 Kemuncak spt biase.."potong memotong". Ade lagi kek coklet 2 biji, gambar dalam hset canggih tu..


OK,dah cukup.Kenangan di SMKSL. 
Insya allah tahun depan masuk area Banting lak..Doakan yerpp.

chomel ker?...hakhak


ape2 pon,terima kasih becoz vote me ank2 didik sekalian di SMKSL

alhamdulillah berjaya


Syukur padaMU YA ALLAH dipanjatkan atas rezeki yang engkau kurniakan. Engkau mempermudah segala urusanku. Dah lama tunggu keputusan ni, die hadir di kala diri ini selangkah lagi ke alam perkahwinan. Syukur ya ALLAH. Yehhuu,dah lulus temuduga SPP.(sbnarnya dah jangka:perasan wess,tpi bersebab). Masa interview temph hari confident je aku jawab cume cuak ckit. Biasalah pas intrview macam2 pikir,tapi kejap je.Pe2 pon alhamdulillah.

Tuesday, April 26, 2011

DATO' BAHAMAN SMKSL TERBAIK!!!

Perbarisan sebelum masuk padang.Pemegang plakad,si Najwa yang ayu
Bersiap sedia untuk gimik persembahan
Bergambar dengan cikgu yang gedik2..
Maskot penyu Dato' Bahaman yang terbaik!!!
Si Najwa yang manje.!!
Yes,dah nampak nak menang kat situ..Confident!!
Senyum2 sebelum masuk padang..Ketua Platun,si couple, Nas & Syikin
Nape pergerakan tangan tak same di situ?.ni cikgu xshuke ni!!..
Dengar arahan Ketua Platun (T_____T)
Perbarisan keluar padang..

Bersama sebahagian atlet Dato' Bahaman

Yes,Puteri Anggun milik Dato' Bahaman

Anak Buah Dato' Bahaman..senang sekali bekerja dgn korg..

Anak2 buah yang sentiasa memberi sokongan..

Mane satu lagi piala pusingan Olahragawan Sekolah?.Semuanya dibolot oleh Rumah Dato' Bahaman.

Bersama Presiden Dato' Bahaman, Si Moogilan aka Olahragawan Sekolah

Olahragawati Harapan, si Azwa


Terima kasih pada semua. Terutama pada cikgu-cikgu Rumah Dato' Bahaman dan pelajar Dato' yang memberi kerjasama yang baik sepanjang kejohanan sukan yang berlangsung. Walaupun Dato' di tempat yang kedua, namun kita menang semua acara perbarisan dan Olahragawati & Olahragawan juga menjadi milik Dato'. Syabas dan tahniah pada semua yang berjaya membawa pulang kilauan emas, perak atau gangsa. Kita hidupkan 1 Sukan, 1 Pelajar. Maju SMK Sungai Lembing.

Wednesday, August 24, 2011

jadual hari rabu yang padat

jadual waktu yang amat sibuk pada hari rabu..dont like.

sesi perbincangan soalan trial pmr je..

kisah raya yang tiada kesudahan

Salam,alhamdulillah..

Hari ini genap 24 hari kita semua berpuasa.Lagi 6 hari umat Islam akan menyambut lebaran.Dengan kata lain akan beramai-ramai ke masjid sembahyang Hari Raya Aidilfitri. Namun, bagi yg bergelar perempuan,tidak sah jika tidak ada baju baru, kasut baru, handbeg baru, selendang baru dan mcm2 la yg baru. Nafsu nak sambut syawal seakan tidak boleh dikawal, pantang tengok yang baru dan cantik di mata, semua nak beli. Saya yang beraya dgn title puan pada tahun ni aka tahun pertama menyambut raya dgn hasil makan gaji sendiri mcm naik 'gila' tgok barang yg gojes2 dan lawa2. Tapi awal2 lagi nafsu nak shopping mesti dikawal tambah2 lagi bila dah kahwin ni. Lau dulu, nak beli untuk persiapan raya guna duit PAMA je, tapi yang nak dibeli semua dapat dibeli sbb mama jenis yg xmenghampakan impian anak2. Anyway, pada tahun ni saya beraya berdua dan keperluan raya pun kena cari untuk dua la.Insya allah tahun dpn kiter beraya ber3 ye En Yayang. Ok,layan dulu gambar2 yang sempat saya snap. Gigih mensnap gambar malam2 buta ni.

okeyh,kasut kawen yg baru sekali dipakai...


 high heels untuk kaki di pagi raya


Seluar jeans yg dihadiahi suami.Selesa dipakai dan siap de belt! yeahhh,Applemints.


Kerongsang yg mula dibeli sejak sebulan lalu. Dah pakai ke sek pon.


Sekian.Selamat berpuasa semua

Sunday, August 21, 2011

shopping raye

salam...
alhamdulillah dah dua minggu berturut-turut dapat shopping raya. Hari ini turun ECM kat Kuantan dapat selipar high heels Carlo Rino sepasang. Sang suami juga telah menunaikan janji nak beli seluar jeans. Terima kasih en suami belanja isteri tercinta.Tadi gak velanjer kat deparment Bonia lagi, Ingatkan nak berjimat tapi bile fikir nak bagi hadiah kat dua2 abah, so terus cari Bonia gak.t-shirt dan kemeje warna kuning.

Minggu lepas balik kg di Kelantan, velanjer sakan tudung d Pasar MPKB. Minggu depan balik kg nak turun lagi ke sana. Nak tunaikan janji beli tudung untuk kedua2 mak pula.

Ok, syukur dapat beraya tahun ni. Gigih mencari baju melayu warna hijau untuk sang suami. Sedondon dgn si isteri tercinta.

list kahwin raya

list kahwin kawan...

Nik Azirah
Anis
Mat Pih Perangkap
Hamidah Soid
Izzah Bentong
Kak Syikin Jengka
Azeme
Arul Sepupu
Aida Pdg Embun.........9 Sept  (Jumaat)

akan dihapdate nanti,xingt la plak..

MAJLIS kahwin kawan



JANGAN tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah?

Salam....

Cube redha dgn semua ini.cube belajar buang semua impian.bersyukur dgn apa yg ade,susah senang hidup bersama. selama 24 tahun setengah hidup dalam impian.memang susah nak buang semua impian itu, tapi saye cube.xsalah mencuba,tapi impian yg mampu dan yakin akan ku gapai dan diredhai suami, ape salahnye kan.sebelum kahwin, impian memang banyak,suke berangan. doaku setiap hari dipanjangkan umur,disihatkan tubuh badan,semoga apa yg terdetik di hatiku ini suatu hari nanti termakbul.

BILE SAYE BOLEH BERUBAH BETUL-BETUL.?TOTALLY.ade ustaz kata, nak berubah tapi nak tunggu keikhlasan di dlm diri dtg,sampai mati pun manusia takkan berubah.betul ke?cthnya, bile ditanya, 

si A: bile nak start pakai tudung?.tambah2 bulan pose ni

si B: nanti la,kang saya pakai sekerat jalan,off on org kata saya xikhlas plak.sekadar berfesyen.

si A: ermm,lau camtu saya nk col la boss saye, esok xnak dtg keje,sbb saya xikhlas nak dtg keje esok!!
        ok x?...
moral: 
jgn tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah, tetapi biarlah kerja n keikhlasan seiring n sejalan


Sunday, August 14, 2011

iftar bersama keluarga

Alhamdulillah dapat berbuka bersama kedua belah keluarga.
Okeyh,gambar menjelaskan segala yang kami makan.








Saturday, August 13, 2011

Friday, August 12, 2011

~~BALIK Kg~~

hari ini (12 ogos 2011) 
hari jumaat saye balik kelantan.
walaupun kejap tapi dapat iftar dgn family sudah ckoP bgus,..

ALHAMDULILLAH...SELAMATKANLAH PERJALANAN KAMI YA ALLAH...AMIN

Tuesday, August 9, 2011

Chocolate Chip Cookies

Biskut chocolate chip yang saya dapat dari internet. Rasa chocolate chip ini berbeza sikit sebab ada menggunakan nescafe so ia ada kelainan dari segi rasa. En Yayang suke makan biskut ni, lau p ECM mesti cari n wajib beli this chocolate...So,nk merasa air tgn sendiri lak

 
Bahan-bahan

230gm mentega-biarkan suhu bilik

1 -1¼ cawan gula perang-jika suka kurang manis boleh guna 1 cawan sahaja

1 cawan gula kaster

3 biji telur

½ cawan susu tepung

3 cawan tepung gandum halus

4 sudu teh baking powder

1 cawan tepung jagung

2 sudu makan serbuk Nescafe

2 sudu makan serbuk koko

1 sudu kecil vanilla essence

340gm chocolate chip

115 gm kacang walnut/pecan-cincang halus


Cara membuat


1.Pukul mentega dan gula sehingga halus dan kembang. Masukkan nescafe dan pukul sebati.



2.Kemudian masukkan telur dan pukul sebati. Masukkan esen vanilla dan pukul.



3.Ayak tepung, baking powder,susu dan serbuk koko. Campurkan chocolate chip dan kacang
   walnut kemudian masukkan dalam adunan yang dipukul tadi. Kacau sebati.

4.Ambil piping beg atau sudu dan sudukan atas dulang yang telah disapu mentega.


5.Bakar 12-15 minit mengikut saiz cookies yang dibakar.



Sekian,terima kasih abg azli razali

Thursday, June 23, 2011

1st reception (30May2011isnin)

 
Semoga sayer dan En Yayang terus bahagia selamanya.Ameeen

Doa Mengiringi Perjalanan Hidup Kiter


 Semoga doa2 kiter didengari dan dimakbulkan olehNYA. Insya Allah

SaaT dIRi sUdah DiMIlIkI...ALHAMDULILLAH


Alhamdulillah, hari ini genap 25 hari saya berstatus isteri kepada Mohd Azmi. Sangat Bahagia, syukur pada mu Ya Allah. Menganugerahi dia yang serba memahami, menyokong dalam segala hal, membimbing ke jalan yang diredhai. 

Sudah lama tidak berblog, xpe xrase resah gelisah pon, sebab tujuan berblog ni pon hanyalah untuk diri sendiri je. Awal2 dulu je semacam nak tarik reader. Tapi tidak sekarang. Tidak ade pe yang menarik tentang blog saye, pengetahuan saya tentang dunia luar pon hanyalah untuk kefahaman dan pengetahuan saya sahaja. Cukup terhad, xbanyak tahu pon tentang citer kepoh2 kat blog. Ok2 sudah menyimpang,kui2..(T___T). Alhamdulillah sudah lengkap doa dan impian saya untuk bertemu jodoh dgn lelaki yang boleh membimbing saya ke jalan yang betul. Kita sama2 belajar ye En Yayang ilmu dunia dan akhirat. Insya Allah.

Tuesday, May 24, 2011

HARI GURU yang dah lepas..tetap nak citer

Beratur diarak oleh ank2 didik.Tetibe cam rase dihargai

 Beratur ye semua...baris elok2..



Bagus anak buah cekgu ni..Biasala tgok sape lak yg handle prefect2 sume ni.


Mekaceh semua. Sayang korg manyak2.

 3 orang cekgu yg sempoi..time2 je kan...kan

Guru meng'gile' di stor sukan. Sambil2 tolong Cikgu Jaja susun hadiah kelas

Berpeleseran gedik2 tepi kelas..muud tunggu budak dtg hulur hadiah...kehkeh

bErsamA CiKgU fAdLY aIDa dan stUdEnT kEsAYAngan

 Nyanyinyanyi...lalalalalala..stakat "aku guru mesia" tu boleh la....

 Kemuncak spt biase.."potong memotong". Ade lagi kek coklet 2 biji, gambar dalam hset canggih tu..


OK,dah cukup.Kenangan di SMKSL. 
Insya allah tahun depan masuk area Banting lak..Doakan yerpp.

chomel ker?...hakhak


ape2 pon,terima kasih becoz vote me ank2 didik sekalian di SMKSL

alhamdulillah berjaya


Syukur padaMU YA ALLAH dipanjatkan atas rezeki yang engkau kurniakan. Engkau mempermudah segala urusanku. Dah lama tunggu keputusan ni, die hadir di kala diri ini selangkah lagi ke alam perkahwinan. Syukur ya ALLAH. Yehhuu,dah lulus temuduga SPP.(sbnarnya dah jangka:perasan wess,tpi bersebab). Masa interview temph hari confident je aku jawab cume cuak ckit. Biasalah pas intrview macam2 pikir,tapi kejap je.Pe2 pon alhamdulillah.

Tuesday, April 26, 2011

DATO' BAHAMAN SMKSL TERBAIK!!!

Perbarisan sebelum masuk padang.Pemegang plakad,si Najwa yang ayu
Bersiap sedia untuk gimik persembahan
Bergambar dengan cikgu yang gedik2..
Maskot penyu Dato' Bahaman yang terbaik!!!
Si Najwa yang manje.!!
Yes,dah nampak nak menang kat situ..Confident!!
Senyum2 sebelum masuk padang..Ketua Platun,si couple, Nas & Syikin
Nape pergerakan tangan tak same di situ?.ni cikgu xshuke ni!!..
Dengar arahan Ketua Platun (T_____T)
Perbarisan keluar padang..

Bersama sebahagian atlet Dato' Bahaman

Yes,Puteri Anggun milik Dato' Bahaman

Anak Buah Dato' Bahaman..senang sekali bekerja dgn korg..

Anak2 buah yang sentiasa memberi sokongan..

Mane satu lagi piala pusingan Olahragawan Sekolah?.Semuanya dibolot oleh Rumah Dato' Bahaman.

Bersama Presiden Dato' Bahaman, Si Moogilan aka Olahragawan Sekolah

Olahragawati Harapan, si Azwa


Terima kasih pada semua. Terutama pada cikgu-cikgu Rumah Dato' Bahaman dan pelajar Dato' yang memberi kerjasama yang baik sepanjang kejohanan sukan yang berlangsung. Walaupun Dato' di tempat yang kedua, namun kita menang semua acara perbarisan dan Olahragawati & Olahragawan juga menjadi milik Dato'. Syabas dan tahniah pada semua yang berjaya membawa pulang kilauan emas, perak atau gangsa. Kita hidupkan 1 Sukan, 1 Pelajar. Maju SMK Sungai Lembing.