~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 24, 2011

jadual hari rabu yang padat

jadual waktu yang amat sibuk pada hari rabu..dont like.

sesi perbincangan soalan trial pmr je..

kisah raya yang tiada kesudahan

Salam,alhamdulillah..

Hari ini genap 24 hari kita semua berpuasa.Lagi 6 hari umat Islam akan menyambut lebaran.Dengan kata lain akan beramai-ramai ke masjid sembahyang Hari Raya Aidilfitri. Namun, bagi yg bergelar perempuan,tidak sah jika tidak ada baju baru, kasut baru, handbeg baru, selendang baru dan mcm2 la yg baru. Nafsu nak sambut syawal seakan tidak boleh dikawal, pantang tengok yang baru dan cantik di mata, semua nak beli. Saya yang beraya dgn title puan pada tahun ni aka tahun pertama menyambut raya dgn hasil makan gaji sendiri mcm naik 'gila' tgok barang yg gojes2 dan lawa2. Tapi awal2 lagi nafsu nak shopping mesti dikawal tambah2 lagi bila dah kahwin ni. Lau dulu, nak beli untuk persiapan raya guna duit PAMA je, tapi yang nak dibeli semua dapat dibeli sbb mama jenis yg xmenghampakan impian anak2. Anyway, pada tahun ni saya beraya berdua dan keperluan raya pun kena cari untuk dua la.Insya allah tahun dpn kiter beraya ber3 ye En Yayang. Ok,layan dulu gambar2 yang sempat saya snap. Gigih mensnap gambar malam2 buta ni.

okeyh,kasut kawen yg baru sekali dipakai...


 high heels untuk kaki di pagi raya


Seluar jeans yg dihadiahi suami.Selesa dipakai dan siap de belt! yeahhh,Applemints.


Kerongsang yg mula dibeli sejak sebulan lalu. Dah pakai ke sek pon.


Sekian.Selamat berpuasa semua

Sunday, August 21, 2011

shopping raye

salam...
alhamdulillah dah dua minggu berturut-turut dapat shopping raya. Hari ini turun ECM kat Kuantan dapat selipar high heels Carlo Rino sepasang. Sang suami juga telah menunaikan janji nak beli seluar jeans. Terima kasih en suami belanja isteri tercinta.Tadi gak velanjer kat deparment Bonia lagi, Ingatkan nak berjimat tapi bile fikir nak bagi hadiah kat dua2 abah, so terus cari Bonia gak.t-shirt dan kemeje warna kuning.

Minggu lepas balik kg di Kelantan, velanjer sakan tudung d Pasar MPKB. Minggu depan balik kg nak turun lagi ke sana. Nak tunaikan janji beli tudung untuk kedua2 mak pula.

Ok, syukur dapat beraya tahun ni. Gigih mencari baju melayu warna hijau untuk sang suami. Sedondon dgn si isteri tercinta.

list kahwin raya

list kahwin kawan...

Nik Azirah
Anis
Mat Pih Perangkap
Hamidah Soid
Izzah Bentong
Kak Syikin Jengka
Azeme
Arul Sepupu
Aida Pdg Embun.........9 Sept  (Jumaat)

akan dihapdate nanti,xingt la plak..

MAJLIS kahwin kawan



JANGAN tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah?

Salam....

Cube redha dgn semua ini.cube belajar buang semua impian.bersyukur dgn apa yg ade,susah senang hidup bersama. selama 24 tahun setengah hidup dalam impian.memang susah nak buang semua impian itu, tapi saye cube.xsalah mencuba,tapi impian yg mampu dan yakin akan ku gapai dan diredhai suami, ape salahnye kan.sebelum kahwin, impian memang banyak,suke berangan. doaku setiap hari dipanjangkan umur,disihatkan tubuh badan,semoga apa yg terdetik di hatiku ini suatu hari nanti termakbul.

BILE SAYE BOLEH BERUBAH BETUL-BETUL.?TOTALLY.ade ustaz kata, nak berubah tapi nak tunggu keikhlasan di dlm diri dtg,sampai mati pun manusia takkan berubah.betul ke?cthnya, bile ditanya, 

si A: bile nak start pakai tudung?.tambah2 bulan pose ni

si B: nanti la,kang saya pakai sekerat jalan,off on org kata saya xikhlas plak.sekadar berfesyen.

si A: ermm,lau camtu saya nk col la boss saye, esok xnak dtg keje,sbb saya xikhlas nak dtg keje esok!!
        ok x?...
moral: 
jgn tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah, tetapi biarlah kerja n keikhlasan seiring n sejalan


Sunday, August 14, 2011

iftar bersama keluarga

Alhamdulillah dapat berbuka bersama kedua belah keluarga.
Okeyh,gambar menjelaskan segala yang kami makan.








Saturday, August 13, 2011

Friday, August 12, 2011

~~BALIK Kg~~

hari ini (12 ogos 2011) 
hari jumaat saye balik kelantan.
walaupun kejap tapi dapat iftar dgn family sudah ckoP bgus,..

ALHAMDULILLAH...SELAMATKANLAH PERJALANAN KAMI YA ALLAH...AMIN

Tuesday, August 9, 2011

Chocolate Chip Cookies

Biskut chocolate chip yang saya dapat dari internet. Rasa chocolate chip ini berbeza sikit sebab ada menggunakan nescafe so ia ada kelainan dari segi rasa. En Yayang suke makan biskut ni, lau p ECM mesti cari n wajib beli this chocolate...So,nk merasa air tgn sendiri lak

 
Bahan-bahan

230gm mentega-biarkan suhu bilik

1 -1¼ cawan gula perang-jika suka kurang manis boleh guna 1 cawan sahaja

1 cawan gula kaster

3 biji telur

½ cawan susu tepung

3 cawan tepung gandum halus

4 sudu teh baking powder

1 cawan tepung jagung

2 sudu makan serbuk Nescafe

2 sudu makan serbuk koko

1 sudu kecil vanilla essence

340gm chocolate chip

115 gm kacang walnut/pecan-cincang halus


Cara membuat


1.Pukul mentega dan gula sehingga halus dan kembang. Masukkan nescafe dan pukul sebati.



2.Kemudian masukkan telur dan pukul sebati. Masukkan esen vanilla dan pukul.



3.Ayak tepung, baking powder,susu dan serbuk koko. Campurkan chocolate chip dan kacang
   walnut kemudian masukkan dalam adunan yang dipukul tadi. Kacau sebati.

4.Ambil piping beg atau sudu dan sudukan atas dulang yang telah disapu mentega.


5.Bakar 12-15 minit mengikut saiz cookies yang dibakar.



Sekian,terima kasih abg azli razali

Wednesday, August 24, 2011

jadual hari rabu yang padat

jadual waktu yang amat sibuk pada hari rabu..dont like.

sesi perbincangan soalan trial pmr je..

kisah raya yang tiada kesudahan

Salam,alhamdulillah..

Hari ini genap 24 hari kita semua berpuasa.Lagi 6 hari umat Islam akan menyambut lebaran.Dengan kata lain akan beramai-ramai ke masjid sembahyang Hari Raya Aidilfitri. Namun, bagi yg bergelar perempuan,tidak sah jika tidak ada baju baru, kasut baru, handbeg baru, selendang baru dan mcm2 la yg baru. Nafsu nak sambut syawal seakan tidak boleh dikawal, pantang tengok yang baru dan cantik di mata, semua nak beli. Saya yang beraya dgn title puan pada tahun ni aka tahun pertama menyambut raya dgn hasil makan gaji sendiri mcm naik 'gila' tgok barang yg gojes2 dan lawa2. Tapi awal2 lagi nafsu nak shopping mesti dikawal tambah2 lagi bila dah kahwin ni. Lau dulu, nak beli untuk persiapan raya guna duit PAMA je, tapi yang nak dibeli semua dapat dibeli sbb mama jenis yg xmenghampakan impian anak2. Anyway, pada tahun ni saya beraya berdua dan keperluan raya pun kena cari untuk dua la.Insya allah tahun dpn kiter beraya ber3 ye En Yayang. Ok,layan dulu gambar2 yang sempat saya snap. Gigih mensnap gambar malam2 buta ni.

okeyh,kasut kawen yg baru sekali dipakai...


 high heels untuk kaki di pagi raya


Seluar jeans yg dihadiahi suami.Selesa dipakai dan siap de belt! yeahhh,Applemints.


Kerongsang yg mula dibeli sejak sebulan lalu. Dah pakai ke sek pon.


Sekian.Selamat berpuasa semua

Sunday, August 21, 2011

shopping raye

salam...
alhamdulillah dah dua minggu berturut-turut dapat shopping raya. Hari ini turun ECM kat Kuantan dapat selipar high heels Carlo Rino sepasang. Sang suami juga telah menunaikan janji nak beli seluar jeans. Terima kasih en suami belanja isteri tercinta.Tadi gak velanjer kat deparment Bonia lagi, Ingatkan nak berjimat tapi bile fikir nak bagi hadiah kat dua2 abah, so terus cari Bonia gak.t-shirt dan kemeje warna kuning.

Minggu lepas balik kg di Kelantan, velanjer sakan tudung d Pasar MPKB. Minggu depan balik kg nak turun lagi ke sana. Nak tunaikan janji beli tudung untuk kedua2 mak pula.

Ok, syukur dapat beraya tahun ni. Gigih mencari baju melayu warna hijau untuk sang suami. Sedondon dgn si isteri tercinta.

list kahwin raya

list kahwin kawan...

Nik Azirah
Anis
Mat Pih Perangkap
Hamidah Soid
Izzah Bentong
Kak Syikin Jengka
Azeme
Arul Sepupu
Aida Pdg Embun.........9 Sept  (Jumaat)

akan dihapdate nanti,xingt la plak..

MAJLIS kahwin kawan



JANGAN tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah?

Salam....

Cube redha dgn semua ini.cube belajar buang semua impian.bersyukur dgn apa yg ade,susah senang hidup bersama. selama 24 tahun setengah hidup dalam impian.memang susah nak buang semua impian itu, tapi saye cube.xsalah mencuba,tapi impian yg mampu dan yakin akan ku gapai dan diredhai suami, ape salahnye kan.sebelum kahwin, impian memang banyak,suke berangan. doaku setiap hari dipanjangkan umur,disihatkan tubuh badan,semoga apa yg terdetik di hatiku ini suatu hari nanti termakbul.

BILE SAYE BOLEH BERUBAH BETUL-BETUL.?TOTALLY.ade ustaz kata, nak berubah tapi nak tunggu keikhlasan di dlm diri dtg,sampai mati pun manusia takkan berubah.betul ke?cthnya, bile ditanya, 

si A: bile nak start pakai tudung?.tambah2 bulan pose ni

si B: nanti la,kang saya pakai sekerat jalan,off on org kata saya xikhlas plak.sekadar berfesyen.

si A: ermm,lau camtu saya nk col la boss saye, esok xnak dtg keje,sbb saya xikhlas nak dtg keje esok!!
        ok x?...
moral: 
jgn tunggu keikhlasan dtg baru nk berubah, tetapi biarlah kerja n keikhlasan seiring n sejalan


Sunday, August 14, 2011

iftar bersama keluarga

Alhamdulillah dapat berbuka bersama kedua belah keluarga.
Okeyh,gambar menjelaskan segala yang kami makan.








Saturday, August 13, 2011

Friday, August 12, 2011

~~BALIK Kg~~

hari ini (12 ogos 2011) 
hari jumaat saye balik kelantan.
walaupun kejap tapi dapat iftar dgn family sudah ckoP bgus,..

ALHAMDULILLAH...SELAMATKANLAH PERJALANAN KAMI YA ALLAH...AMIN

Tuesday, August 9, 2011

Chocolate Chip Cookies

Biskut chocolate chip yang saya dapat dari internet. Rasa chocolate chip ini berbeza sikit sebab ada menggunakan nescafe so ia ada kelainan dari segi rasa. En Yayang suke makan biskut ni, lau p ECM mesti cari n wajib beli this chocolate...So,nk merasa air tgn sendiri lak

 
Bahan-bahan

230gm mentega-biarkan suhu bilik

1 -1¼ cawan gula perang-jika suka kurang manis boleh guna 1 cawan sahaja

1 cawan gula kaster

3 biji telur

½ cawan susu tepung

3 cawan tepung gandum halus

4 sudu teh baking powder

1 cawan tepung jagung

2 sudu makan serbuk Nescafe

2 sudu makan serbuk koko

1 sudu kecil vanilla essence

340gm chocolate chip

115 gm kacang walnut/pecan-cincang halus


Cara membuat


1.Pukul mentega dan gula sehingga halus dan kembang. Masukkan nescafe dan pukul sebati.



2.Kemudian masukkan telur dan pukul sebati. Masukkan esen vanilla dan pukul.



3.Ayak tepung, baking powder,susu dan serbuk koko. Campurkan chocolate chip dan kacang
   walnut kemudian masukkan dalam adunan yang dipukul tadi. Kacau sebati.

4.Ambil piping beg atau sudu dan sudukan atas dulang yang telah disapu mentega.


5.Bakar 12-15 minit mengikut saiz cookies yang dibakar.



Sekian,terima kasih abg azli razali