~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Thursday, February 18, 2010

~~TRAVEL~~


15 FEB 2010-ISNIN


Balik kampung ni bawa kawan dari Johor. Nama timangan manja2 die, Fia. Balik hari Isnin pagi, dari Putrajaya, terus decide nak balik kg di Terengganu. Bincang jap, buat keputusan nak bertolak lepas Zuhur. Tunggu aku & Elin pergi shopping barang-barang kat KB MALL dulu. Kul 3.00petang teruskan travel lagi ke Ganu. Jalan jam + roti sepanjang Pasir Putih ke Jertih + Permaisuri. Sampai Kg Pasir Akar, abah enter jalan pantai. So, ley la hilangkan tension jalan sesak tadi. Asyik duk tengok pemandangan indah tepi pantai je sampai Batu Rakit. Singgah beli keropok lekor di tempat biasa beli, MY mum. Beli banyak2 yang rebus coz nak bawa balik ke Banting. Selebihnya, beli yang dah goreng.


Sembahyang Asar belum lagi, cari-cari masjid-semua terlajak jalan. Sampai atas Jambatan Sultan Mahmud, Ganu, sesak lagi. Semua gelisah coz tidak solat lagi. Jam menunjukkan jam 6.15 petang. Lepas je jambatan, abah ambil jalan ke Losong. Kat Masjid sekitar Losong la sembahyang, nasib baik sempat.


Teruskan perjalanan ke Taman Tamadun Islam, Losong. Sampai sini dah senja. Cantik tengok pemandangan kat sini. Lampu berwarna-warni dah mula berkelip-kelip. Sempat lagi kira ada 8 jenis warna semuanya. Sambil bergambar, kami sekeluarga makan keropok lekor yang dibeli tadi. Kat sini gak boleh lihat pemandangan indah lampu neon Jambatan Sultan Mahmud. Kelihatan jalan masih lagi sesak. Kami meneruskan perjalanan jam 9.00 malam. Singgah jap kat Muzium Terengganu untuk bergambar tapi semua gambar gelap. (kamera murah looo). Otw balik singgah jap di Masjid Terapung.(pagi esoknya sekali lagi ke sini semata-mata nak bergambar.)


Jam dah hampir pukul 10 malam baru sampai di rumah Arwah Atuk di Marang. Makan nasi yang disediakan dan terus tido. Dah tak larat nak buka mata. Asyik dalam kereta dan bas je dari semalam.


16 FEB 2010- SELASA

SAMPAI KAT KELANTAN- 10 PAGI


Hantar Adik Elin naik bas jam 1pm di Stadium Kota Bharu. Nak balik ke PLKN BALING. After, terus ke Tanah Merah. Kenduri kahwin kawan satu bilik di Banting, Puan Eni. Balik dari sana, terus ke rumah Rakan JMK, Hafiz di Melor. Harus pergi juga petang itu walau dah lewat sebab Hafiz dah bertolak ke Shah Alam esok paginya. Nak perkenal gak pada Fia rumah Hafiz.


17 FEB 2010-RABU

Sesi nak rehat tapi tak 'rest' sangat


Petang- Ke rumah Huda di Melor. Dah lewat sampai, coz singgah Umah Aiza dulu. Tapi best je pergi rumah Huda. Selalunya pergi rumah kawan ni, makanan dan minuman dah disediakan. Huhu, hilang penat taw drive kereta.



Sekian catatan dari saya...

3 comments:

Dilla Yusof said...

Sue..bestnya cuti2 Malaysia. Dah lama akak tak pergi Terengganu n Kelantan. Travel jauh2 seronok tapi badan penatlah pulak..

Dilla Yusof said...

Yesss..dah boleh komen. Tahniah, renovation Sue berjaya. Tapiii, column sebelah kanan..kena repair sikit lagi. Nak2 size shoutmix tu..

luvelysyue said...

huhu,,tme ksih kak bg komen...nant yg shout tu sue beki kmudian..dah perasan ,tpi blik kg ni byak bnde nk sttle..mlam ni nek bus ke banting...ni pon byak ag xsmpat edt ni...
AKAK ASAL NEGERI MANE?...JOM2 CUTI2 KAT KELATE N GANU KAK...

Thursday, February 18, 2010

~~TRAVEL~~


15 FEB 2010-ISNIN


Balik kampung ni bawa kawan dari Johor. Nama timangan manja2 die, Fia. Balik hari Isnin pagi, dari Putrajaya, terus decide nak balik kg di Terengganu. Bincang jap, buat keputusan nak bertolak lepas Zuhur. Tunggu aku & Elin pergi shopping barang-barang kat KB MALL dulu. Kul 3.00petang teruskan travel lagi ke Ganu. Jalan jam + roti sepanjang Pasir Putih ke Jertih + Permaisuri. Sampai Kg Pasir Akar, abah enter jalan pantai. So, ley la hilangkan tension jalan sesak tadi. Asyik duk tengok pemandangan indah tepi pantai je sampai Batu Rakit. Singgah beli keropok lekor di tempat biasa beli, MY mum. Beli banyak2 yang rebus coz nak bawa balik ke Banting. Selebihnya, beli yang dah goreng.


Sembahyang Asar belum lagi, cari-cari masjid-semua terlajak jalan. Sampai atas Jambatan Sultan Mahmud, Ganu, sesak lagi. Semua gelisah coz tidak solat lagi. Jam menunjukkan jam 6.15 petang. Lepas je jambatan, abah ambil jalan ke Losong. Kat Masjid sekitar Losong la sembahyang, nasib baik sempat.


Teruskan perjalanan ke Taman Tamadun Islam, Losong. Sampai sini dah senja. Cantik tengok pemandangan kat sini. Lampu berwarna-warni dah mula berkelip-kelip. Sempat lagi kira ada 8 jenis warna semuanya. Sambil bergambar, kami sekeluarga makan keropok lekor yang dibeli tadi. Kat sini gak boleh lihat pemandangan indah lampu neon Jambatan Sultan Mahmud. Kelihatan jalan masih lagi sesak. Kami meneruskan perjalanan jam 9.00 malam. Singgah jap kat Muzium Terengganu untuk bergambar tapi semua gambar gelap. (kamera murah looo). Otw balik singgah jap di Masjid Terapung.(pagi esoknya sekali lagi ke sini semata-mata nak bergambar.)


Jam dah hampir pukul 10 malam baru sampai di rumah Arwah Atuk di Marang. Makan nasi yang disediakan dan terus tido. Dah tak larat nak buka mata. Asyik dalam kereta dan bas je dari semalam.


16 FEB 2010- SELASA

SAMPAI KAT KELANTAN- 10 PAGI


Hantar Adik Elin naik bas jam 1pm di Stadium Kota Bharu. Nak balik ke PLKN BALING. After, terus ke Tanah Merah. Kenduri kahwin kawan satu bilik di Banting, Puan Eni. Balik dari sana, terus ke rumah Rakan JMK, Hafiz di Melor. Harus pergi juga petang itu walau dah lewat sebab Hafiz dah bertolak ke Shah Alam esok paginya. Nak perkenal gak pada Fia rumah Hafiz.


17 FEB 2010-RABU

Sesi nak rehat tapi tak 'rest' sangat


Petang- Ke rumah Huda di Melor. Dah lewat sampai, coz singgah Umah Aiza dulu. Tapi best je pergi rumah Huda. Selalunya pergi rumah kawan ni, makanan dan minuman dah disediakan. Huhu, hilang penat taw drive kereta.



Sekian catatan dari saya...

3 comments:

Dilla Yusof said...

Sue..bestnya cuti2 Malaysia. Dah lama akak tak pergi Terengganu n Kelantan. Travel jauh2 seronok tapi badan penatlah pulak..

Dilla Yusof said...

Yesss..dah boleh komen. Tahniah, renovation Sue berjaya. Tapiii, column sebelah kanan..kena repair sikit lagi. Nak2 size shoutmix tu..

luvelysyue said...

huhu,,tme ksih kak bg komen...nant yg shout tu sue beki kmudian..dah perasan ,tpi blik kg ni byak bnde nk sttle..mlam ni nek bus ke banting...ni pon byak ag xsmpat edt ni...
AKAK ASAL NEGERI MANE?...JOM2 CUTI2 KAT KELATE N GANU KAK...