~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Tuesday, April 26, 2011

DATO' BAHAMAN SMKSL TERBAIK!!!

Perbarisan sebelum masuk padang.Pemegang plakad,si Najwa yang ayu
Bersiap sedia untuk gimik persembahan
Bergambar dengan cikgu yang gedik2..
Maskot penyu Dato' Bahaman yang terbaik!!!
Si Najwa yang manje.!!
Yes,dah nampak nak menang kat situ..Confident!!
Senyum2 sebelum masuk padang..Ketua Platun,si couple, Nas & Syikin
Nape pergerakan tangan tak same di situ?.ni cikgu xshuke ni!!..
Dengar arahan Ketua Platun (T_____T)
Perbarisan keluar padang..

Bersama sebahagian atlet Dato' Bahaman

Yes,Puteri Anggun milik Dato' Bahaman

Anak Buah Dato' Bahaman..senang sekali bekerja dgn korg..

Anak2 buah yang sentiasa memberi sokongan..

Mane satu lagi piala pusingan Olahragawan Sekolah?.Semuanya dibolot oleh Rumah Dato' Bahaman.

Bersama Presiden Dato' Bahaman, Si Moogilan aka Olahragawan Sekolah

Olahragawati Harapan, si Azwa


Terima kasih pada semua. Terutama pada cikgu-cikgu Rumah Dato' Bahaman dan pelajar Dato' yang memberi kerjasama yang baik sepanjang kejohanan sukan yang berlangsung. Walaupun Dato' di tempat yang kedua, namun kita menang semua acara perbarisan dan Olahragawati & Olahragawan juga menjadi milik Dato'. Syabas dan tahniah pada semua yang berjaya membawa pulang kilauan emas, perak atau gangsa. Kita hidupkan 1 Sukan, 1 Pelajar. Maju SMK Sungai Lembing.

Saturday, April 23, 2011

Akad nikah di masjid menyimpang dari amalan Rasulullah?

KANGAR – Menjadikan masjid sebagai lokasi akad nikah adalah menyimpang dari amalan Rasulullah, kata seorang anggota Majlis Fatwa Perlis, Datuk Ahmad Jusoh.

Beliau berkata, Rasulullah pernah mengingatkan umat Islam supaya tidak melakukan akad nikah dalam masjid kerana ia meniru penganut Kristian yang menikah dalam gereja dan Yahudi di rumah ibadat mereka.

Ahmad yang juga ahli Majlis Hal Ehwal Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) berkata, walaupun pernah berlaku peristiwa akad nikah dalam masjid pada zaman Rasulullah, namun ia berpunca dari kehadiran seorang wanita ke dalam masjid yang mahu dirinya dikahwini.

Kesanggupan seorang lelaki yang turut berada dalam masjid untuk mengahwini wanita itu menyebabkan Rasulullah melakukan akad nikah dalam masjid.

Ahmad berkata, adalah lebih baik akad nikah dilakukan di rumah pengantin. – Bernama

Thursday, April 14, 2011

cupcakes nikoh!!

Start dari bulan 2 lagi nak tempah cupcakes ni, tapi sume delight menawarkan yang menarik aje, pening nak pikir. Ade satu tempat tu saye suke tgok design cupcakes die, tapi dah full,untuk order bulan 5, bulan 11 tahun lepas da full. Tadi, tetibe rajin nak tepon2 chot chet pasal cupcakes ni.maka,..
Ok dah siap tempah untuk wedding sayer nanti..Thnks to damya-delights

minggu yang sibuk!!!

owhh sungguh cibuk minggu ni...

YA ALLAH berilah aku kekuatan untuk menghadapinya..

dah skip LADAP hari sabtu ni gara2 sepupu kahwin.
pule kelate pulop minggu ni, minggu lepas terbang gi Nilai
(hujung minggu je xlekat la di Kuantan ni) 

Semoga semuanya berjalan lancar, 
hanya Allah swt saja yang maha mengetahui segalanya..

Monday, April 4, 2011

settle urusan PEMBAYARAN

ok dah settle,p klinik untuk check, saye cuti hari ni okeyh, bukan sengaja,
tak cukup tido+ bas rosak saya sampai lambat kt rumah + pening kepala= cuti mc la

okeyh jugak saya dah bayar deposit tu majlis akad nikah saye, Akok Puqo. 
Thanks awak sudi terima jemputan berbayar ni
Dah Bayar sewa rumah bulan ni,settle urusan pembayaran

cume,............

saya xbayar lagi tempahan cupcakes Suka Rasa untuk wedding sepupu saya 16hb April ni,
lupe nak minta no akaun pule

Ape2pun syukur, tuhan permudahkan urusan walau dilanda masalah dan ujian yang bertimpa due tige hari ni.




statistik pertukaran guru antara negeri bagi SEK MEN jun 2011



thnks 2 pertukaran guru

OPSYEN YANG BOELH DIPERTIMBANGKAN BAGI PERTUKARAN ANTARA NEGERI


Tersangat best tengok laman web ni. Opsyen Geografi masih diperlukan di negeri Selangor. Tersangat ade harapan nak ikut my future husband di Banting. Insya allah.Tapi tengok kat Pahang pon masih memerlukan cikgu GEO. Ade saya kesah?.Tahun depan nak beralih angin ke Selangor la plak. Doakan saya antara insan yang terpilih ke Negeri Selangor tahun depan. Chaiyok3..

TEMA HARI GURU TAHUN 2011



Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara

ABPBH 2010 julang SHAHEIZY SAM sebagai BINTANG

Artis Berkumpulan Duo/Berkumpulan Popular - 6ixth Sense
 
Pelakon TV Wanita Popular - Fasha Sandha


Penyampai Radio Lelaki Popular - Faizal Ismail

Artis Komedi Wanita Popular - Noorkhiriah

Penyanyi Nasyid Popular - Rabbani

 
Pengacara TV Lelaki Popular - Aznil Hj Nawawi


Artis Baru Lelaki Popular - Shahir

Penyampai Radio Wanita Popular - Fara Fauzana

 
Pelakon TV Lelaki Popular - Remy Ishak

Pengacara TV Wanita Popular - Fara Fauzana

Artis Komedi Lelaki Popular - Zizan

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat - Dato Rosnani Jamil

Penyanyi Lelaki Popular - Faizal Tahir

Pelakon Filem Wanita Popular - Lisa Surihani


Artis Mobile Popular – Sixth Sense

Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali

 
Pelakon Filem Lelaki Popular - Shaheizy Sam


Penyanyi Wanita Popular - Yuna

Bintang Paling Popular ABPBH2010 - Shaheizy Sam



pERLU KE MEmpertikai fasha SaDHA sEBAGAI pEMENANG?.dAH NAME pon RezekI diER, tEriMA ajerLah. APE2 pON tahniAH pADA sEMUA pemeNanG, 
kORG tERHebat dALAM iNDuSTrI HiBurAn MaLaysia Ni.

Friday, April 1, 2011

HonDa HaDiah ABah

saya snap pic ni masa mule2 kereta sampai rumah, xsembahyang hajat lagik kan cyg.
Nanti ley naik dgn En. Yayang

Dah 2 minggu kereta Honda ade kat umah,masih ingat lagi tarikh amik kete ni pada 17 hb Mac (Khamis), masa tu cuti sekolah yang seminggu tu. Juga 3 hari sebelum besday saya. Dikire insan yang bertuah la dapat kereta ni, lau nak dikire memg xmampu lagi nak pakai kereta ni dgn gaji ciput + nak kahwin lagi + bayar umah sewa lagi. Tapi Alhamdulillah janji  abah ditunaikan, ketika saya masih di bangku sekolah lagi, abah janji lau dapat masuk u nak bayar muka kereta. Ketika zaman u, ingat juga janji abah, ingat dapat la myvi ke viva ke, tunggu pnye tunggu tinggal harapan je, zaman u naik bas je ke kampus. Zaman praktikal saya bawa motosikal ke Banting. Ni dah tiga bulan gaji, baru dapat sebijik kereta. Syukur Alhamdulillah.




BALik kAmPunG

Dah selamat sampai kat Kelantan

Cuti2 berhujung minggu di kg la

Kebetulan naik bas sekali dgn Cikgu Lily

Cikgu sama sekolah dgn saya

Melayan kelatah anak2 Kak Lily sgt best

rase mcm anak sendiri...weng2





Tuesday, April 26, 2011

DATO' BAHAMAN SMKSL TERBAIK!!!

Perbarisan sebelum masuk padang.Pemegang plakad,si Najwa yang ayu
Bersiap sedia untuk gimik persembahan
Bergambar dengan cikgu yang gedik2..
Maskot penyu Dato' Bahaman yang terbaik!!!
Si Najwa yang manje.!!
Yes,dah nampak nak menang kat situ..Confident!!
Senyum2 sebelum masuk padang..Ketua Platun,si couple, Nas & Syikin
Nape pergerakan tangan tak same di situ?.ni cikgu xshuke ni!!..
Dengar arahan Ketua Platun (T_____T)
Perbarisan keluar padang..

Bersama sebahagian atlet Dato' Bahaman

Yes,Puteri Anggun milik Dato' Bahaman

Anak Buah Dato' Bahaman..senang sekali bekerja dgn korg..

Anak2 buah yang sentiasa memberi sokongan..

Mane satu lagi piala pusingan Olahragawan Sekolah?.Semuanya dibolot oleh Rumah Dato' Bahaman.

Bersama Presiden Dato' Bahaman, Si Moogilan aka Olahragawan Sekolah

Olahragawati Harapan, si Azwa


Terima kasih pada semua. Terutama pada cikgu-cikgu Rumah Dato' Bahaman dan pelajar Dato' yang memberi kerjasama yang baik sepanjang kejohanan sukan yang berlangsung. Walaupun Dato' di tempat yang kedua, namun kita menang semua acara perbarisan dan Olahragawati & Olahragawan juga menjadi milik Dato'. Syabas dan tahniah pada semua yang berjaya membawa pulang kilauan emas, perak atau gangsa. Kita hidupkan 1 Sukan, 1 Pelajar. Maju SMK Sungai Lembing.

Saturday, April 23, 2011

Akad nikah di masjid menyimpang dari amalan Rasulullah?

KANGAR – Menjadikan masjid sebagai lokasi akad nikah adalah menyimpang dari amalan Rasulullah, kata seorang anggota Majlis Fatwa Perlis, Datuk Ahmad Jusoh.

Beliau berkata, Rasulullah pernah mengingatkan umat Islam supaya tidak melakukan akad nikah dalam masjid kerana ia meniru penganut Kristian yang menikah dalam gereja dan Yahudi di rumah ibadat mereka.

Ahmad yang juga ahli Majlis Hal Ehwal Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) berkata, walaupun pernah berlaku peristiwa akad nikah dalam masjid pada zaman Rasulullah, namun ia berpunca dari kehadiran seorang wanita ke dalam masjid yang mahu dirinya dikahwini.

Kesanggupan seorang lelaki yang turut berada dalam masjid untuk mengahwini wanita itu menyebabkan Rasulullah melakukan akad nikah dalam masjid.

Ahmad berkata, adalah lebih baik akad nikah dilakukan di rumah pengantin. – Bernama

Thursday, April 14, 2011

cupcakes nikoh!!

Start dari bulan 2 lagi nak tempah cupcakes ni, tapi sume delight menawarkan yang menarik aje, pening nak pikir. Ade satu tempat tu saye suke tgok design cupcakes die, tapi dah full,untuk order bulan 5, bulan 11 tahun lepas da full. Tadi, tetibe rajin nak tepon2 chot chet pasal cupcakes ni.maka,..
Ok dah siap tempah untuk wedding sayer nanti..Thnks to damya-delights

minggu yang sibuk!!!

owhh sungguh cibuk minggu ni...

YA ALLAH berilah aku kekuatan untuk menghadapinya..

dah skip LADAP hari sabtu ni gara2 sepupu kahwin.
pule kelate pulop minggu ni, minggu lepas terbang gi Nilai
(hujung minggu je xlekat la di Kuantan ni) 

Semoga semuanya berjalan lancar, 
hanya Allah swt saja yang maha mengetahui segalanya..

Monday, April 4, 2011

settle urusan PEMBAYARAN

ok dah settle,p klinik untuk check, saye cuti hari ni okeyh, bukan sengaja,
tak cukup tido+ bas rosak saya sampai lambat kt rumah + pening kepala= cuti mc la

okeyh jugak saya dah bayar deposit tu majlis akad nikah saye, Akok Puqo. 
Thanks awak sudi terima jemputan berbayar ni
Dah Bayar sewa rumah bulan ni,settle urusan pembayaran

cume,............

saya xbayar lagi tempahan cupcakes Suka Rasa untuk wedding sepupu saya 16hb April ni,
lupe nak minta no akaun pule

Ape2pun syukur, tuhan permudahkan urusan walau dilanda masalah dan ujian yang bertimpa due tige hari ni.




statistik pertukaran guru antara negeri bagi SEK MEN jun 2011



thnks 2 pertukaran guru

OPSYEN YANG BOELH DIPERTIMBANGKAN BAGI PERTUKARAN ANTARA NEGERI


Tersangat best tengok laman web ni. Opsyen Geografi masih diperlukan di negeri Selangor. Tersangat ade harapan nak ikut my future husband di Banting. Insya allah.Tapi tengok kat Pahang pon masih memerlukan cikgu GEO. Ade saya kesah?.Tahun depan nak beralih angin ke Selangor la plak. Doakan saya antara insan yang terpilih ke Negeri Selangor tahun depan. Chaiyok3..

TEMA HARI GURU TAHUN 2011



Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara

ABPBH 2010 julang SHAHEIZY SAM sebagai BINTANG

Artis Berkumpulan Duo/Berkumpulan Popular - 6ixth Sense
 
Pelakon TV Wanita Popular - Fasha Sandha


Penyampai Radio Lelaki Popular - Faizal Ismail

Artis Komedi Wanita Popular - Noorkhiriah

Penyanyi Nasyid Popular - Rabbani

 
Pengacara TV Lelaki Popular - Aznil Hj Nawawi


Artis Baru Lelaki Popular - Shahir

Penyampai Radio Wanita Popular - Fara Fauzana

 
Pelakon TV Lelaki Popular - Remy Ishak

Pengacara TV Wanita Popular - Fara Fauzana

Artis Komedi Lelaki Popular - Zizan

Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat - Dato Rosnani Jamil

Penyanyi Lelaki Popular - Faizal Tahir

Pelakon Filem Wanita Popular - Lisa Surihani


Artis Mobile Popular – Sixth Sense

Artis Baru Wanita Popular - Ana Raffali

 
Pelakon Filem Lelaki Popular - Shaheizy Sam


Penyanyi Wanita Popular - Yuna

Bintang Paling Popular ABPBH2010 - Shaheizy Sam



pERLU KE MEmpertikai fasha SaDHA sEBAGAI pEMENANG?.dAH NAME pon RezekI diER, tEriMA ajerLah. APE2 pON tahniAH pADA sEMUA pemeNanG, 
kORG tERHebat dALAM iNDuSTrI HiBurAn MaLaysia Ni.

Friday, April 1, 2011

HonDa HaDiah ABah

saya snap pic ni masa mule2 kereta sampai rumah, xsembahyang hajat lagik kan cyg.
Nanti ley naik dgn En. Yayang

Dah 2 minggu kereta Honda ade kat umah,masih ingat lagi tarikh amik kete ni pada 17 hb Mac (Khamis), masa tu cuti sekolah yang seminggu tu. Juga 3 hari sebelum besday saya. Dikire insan yang bertuah la dapat kereta ni, lau nak dikire memg xmampu lagi nak pakai kereta ni dgn gaji ciput + nak kahwin lagi + bayar umah sewa lagi. Tapi Alhamdulillah janji  abah ditunaikan, ketika saya masih di bangku sekolah lagi, abah janji lau dapat masuk u nak bayar muka kereta. Ketika zaman u, ingat juga janji abah, ingat dapat la myvi ke viva ke, tunggu pnye tunggu tinggal harapan je, zaman u naik bas je ke kampus. Zaman praktikal saya bawa motosikal ke Banting. Ni dah tiga bulan gaji, baru dapat sebijik kereta. Syukur Alhamdulillah.




BALik kAmPunG

Dah selamat sampai kat Kelantan

Cuti2 berhujung minggu di kg la

Kebetulan naik bas sekali dgn Cikgu Lily

Cikgu sama sekolah dgn saya

Melayan kelatah anak2 Kak Lily sgt best

rase mcm anak sendiri...weng2