~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Monday, April 26, 2010

Banting-->Sepang-->Port Dickson

25 APRIL 2010 (AHAD)

Banting-Pantai Bagan Lalang,Sepang-Pantai Peranginan Port Dickson-Teluk Kemang,PD

Semalam,dengan gembiranya Cik Syue dan si dia ke Port Dickson.Perancangan awal nak ke Bagan Lalang je,tetapi tengok pada 'signboard' jalan yang dekat,terus decide nak ke PD.
Tetapi,kami ke Pantai Bagan Lalang dulu. Cantik dan bersih je air kat sana.Chalet-chalet yang ada di atas permukaan air tu sangat cantik.Teringin je nak menginap dan sewa satu bilik kat situ. Tapi,takpela,nanti kahwin bolehlah singgah kat situ lagikk..Kami minum ais-krim MOCHA.Seperti biasa, si dia yang sudi belanja Cik Syue ni. Selalu keluar nga si dia,selalu la abg yang belanja.Takpe,abg dah keje.So,xde masalah nak belanja Cik Syue yang masih belajar ni kan.Tapi,kesian gak kat abg,nanti la,Cik Syue kerja pasni,Cik Syue belanja ye...

Selepas hampir 45 minit perjalanan,sampai la kami ke PD. Memang lawa air laut kat sana. Air yang jernih,pantai yang memutih,,fuhhh,cam xsabar nak terjun mandi. Tetapi,kami berdua tidak berhajat nak mandi pun ke sana. So,sampai je kat Pantai Saujana di Port Dickson,kami terus menuju ke pantai.Jalan-jalan tepi pantai je. Romantik sungguh kan. Tetapi, tu lau dah kahwin la. Ni tak kahwin lagi,jalan pun camtu je la.Hehehe,nak lebih2,sabar nanti kahwin ye.Cam dah penat berjalan,abg tanya nak makan ke x.Of course la nak makan sebab dari pagi tadi hanya makan roti sandwich je.Hehehe.Tetapi,abg yang dari pagi xmakan pe2 pon xkata pe2.Dah la abg je yang 'drive' dari Banting ke PD.Btw,thnks untuk abg cayang.

Berhajatnya nak ke Teluk Kemang iaitu hampir 10 km dari Pusat Peranginan PD.Kesian kat abg,masa nak balik tu,alat 'protection' kereta yg problem.Kad sensor tu x'detect'. Dah berpeluh-peluh abg, lagipun abg tak bawa fius pendua 'protection' tu. Abg telefon kawan abg,Si Nan suh datang PD semata-mata nak hantar fius tu. Sementara itu,kami pergi sembahyang dulu+makan2 ais-krim,puas hati sebab duk PD lama gara-gara enjin kad 'protection' tak 'detect'. Lebih kurang sejam setengah menunggu, Abg Nan dan A.Li sampai.Tengok muka dorg pon lega,sebab dorg dah selamat sampai PD. Thanks ye semua.

Akhirnya,enjin dapat dihidupkan. Lega la kan. Pastu abg ajak dorg jalan-jalan kat Teluk Kemang, PD. Pas jalan-jalan lebih kurang 30 minit, kami pun pulang sebab dah lewat petang. Tambahan, Abg Nan cari masjid nak sembahyang xjumpa. Kami pun pulang ke Banting jam 6.30 petang.

Orang berbudi,takkan xreti2 nak balas sikit kan.Hehe..Balik singgah makan kat Binggo. Abg belanja kawan dia makan sate dan nasi goreng Thai.Kenyang2 sungguh baru terasa nak balik rumah.Lebih kurang kul 11 malam baru Cik Syue sampai rumah dengan muka letih+nak tido. Tetapi,sempat lagi abg bawa jalan-jalan dengan kereta di Sepang. Abg amat memahami. Si buah hati Cik Syue ni suka berjalan-jalan+round2 kan.Habis lagik minyak kereta abg..Maaf terpaksa melayan karenah gedik2 Cik Syue ni ye.Btw, Cik Syue sayang abg.

1 comment:

zaicessna said...

klau bole bg info2 mcm jarak n arah ke pd...info chalet2 yg ada

Monday, April 26, 2010

Banting-->Sepang-->Port Dickson

25 APRIL 2010 (AHAD)

Banting-Pantai Bagan Lalang,Sepang-Pantai Peranginan Port Dickson-Teluk Kemang,PD

Semalam,dengan gembiranya Cik Syue dan si dia ke Port Dickson.Perancangan awal nak ke Bagan Lalang je,tetapi tengok pada 'signboard' jalan yang dekat,terus decide nak ke PD.
Tetapi,kami ke Pantai Bagan Lalang dulu. Cantik dan bersih je air kat sana.Chalet-chalet yang ada di atas permukaan air tu sangat cantik.Teringin je nak menginap dan sewa satu bilik kat situ. Tapi,takpela,nanti kahwin bolehlah singgah kat situ lagikk..Kami minum ais-krim MOCHA.Seperti biasa, si dia yang sudi belanja Cik Syue ni. Selalu keluar nga si dia,selalu la abg yang belanja.Takpe,abg dah keje.So,xde masalah nak belanja Cik Syue yang masih belajar ni kan.Tapi,kesian gak kat abg,nanti la,Cik Syue kerja pasni,Cik Syue belanja ye...

Selepas hampir 45 minit perjalanan,sampai la kami ke PD. Memang lawa air laut kat sana. Air yang jernih,pantai yang memutih,,fuhhh,cam xsabar nak terjun mandi. Tetapi,kami berdua tidak berhajat nak mandi pun ke sana. So,sampai je kat Pantai Saujana di Port Dickson,kami terus menuju ke pantai.Jalan-jalan tepi pantai je. Romantik sungguh kan. Tetapi, tu lau dah kahwin la. Ni tak kahwin lagi,jalan pun camtu je la.Hehehe,nak lebih2,sabar nanti kahwin ye.Cam dah penat berjalan,abg tanya nak makan ke x.Of course la nak makan sebab dari pagi tadi hanya makan roti sandwich je.Hehehe.Tetapi,abg yang dari pagi xmakan pe2 pon xkata pe2.Dah la abg je yang 'drive' dari Banting ke PD.Btw,thnks untuk abg cayang.

Berhajatnya nak ke Teluk Kemang iaitu hampir 10 km dari Pusat Peranginan PD.Kesian kat abg,masa nak balik tu,alat 'protection' kereta yg problem.Kad sensor tu x'detect'. Dah berpeluh-peluh abg, lagipun abg tak bawa fius pendua 'protection' tu. Abg telefon kawan abg,Si Nan suh datang PD semata-mata nak hantar fius tu. Sementara itu,kami pergi sembahyang dulu+makan2 ais-krim,puas hati sebab duk PD lama gara-gara enjin kad 'protection' tak 'detect'. Lebih kurang sejam setengah menunggu, Abg Nan dan A.Li sampai.Tengok muka dorg pon lega,sebab dorg dah selamat sampai PD. Thanks ye semua.

Akhirnya,enjin dapat dihidupkan. Lega la kan. Pastu abg ajak dorg jalan-jalan kat Teluk Kemang, PD. Pas jalan-jalan lebih kurang 30 minit, kami pun pulang sebab dah lewat petang. Tambahan, Abg Nan cari masjid nak sembahyang xjumpa. Kami pun pulang ke Banting jam 6.30 petang.

Orang berbudi,takkan xreti2 nak balas sikit kan.Hehe..Balik singgah makan kat Binggo. Abg belanja kawan dia makan sate dan nasi goreng Thai.Kenyang2 sungguh baru terasa nak balik rumah.Lebih kurang kul 11 malam baru Cik Syue sampai rumah dengan muka letih+nak tido. Tetapi,sempat lagi abg bawa jalan-jalan dengan kereta di Sepang. Abg amat memahami. Si buah hati Cik Syue ni suka berjalan-jalan+round2 kan.Habis lagik minyak kereta abg..Maaf terpaksa melayan karenah gedik2 Cik Syue ni ye.Btw, Cik Syue sayang abg.

1 comment:

zaicessna said...

klau bole bg info2 mcm jarak n arah ke pd...info chalet2 yg ada