~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Saturday, September 4, 2010

BERSHOPPING RAYA KALI KE-3

Semalam dah start cuti. Maklumla,cuti sekolah dan cuti di universiti dah pun bermula. Jadi,ramai la sekalian manusia penduduk yang yang bermastautin atau berhijrah untuk bekerja di luar pulang ke kampung halaman masing-masing. Tidak ketinggalan sekalian rakyat Kelantan yang pulang berhari raya. Bandar Kota Bharu yang sedia sesak bertambah sesak dengan kepulangan warga kota. Syok habis tengok kereta banyak plat luar.Tapi terpaksa bersesak-sesak dengan kenderaan membuatkan fikiran cam serabut sikit. Sehabis mungkin cari jalan short cut. Amat menci dengan kenderaan yang bersusun-susun. Tambah pula, Jambatan Sultan Yahya Petra ke-2 sedang dalam pembinaan.

Sebut sahaja pusat membeli-belah yang ada di Kota Bharu ni.KB Mall,Billion,Parkson,Tesco,The Store,Pantai Timur pasti menjadi tumpuan sekalian manusia. Tempat parking semuanya full. Tumpuan pencinta batik dan tudung awning, pasti Pasar Buluh Kubu dan Bazar MPKB yang diserbu. Pendek kata, nak raya ni semua tempat membeli-belah kat sekitar Kota Bharu ni menjadi serbuan. Nak tengok gelagat manusia yang terkurang ajar dan terlebih ajar pon masa ni lah.Tadi pun perkara ni berlaku depan mata je.

Ohhh dah jauh membebel, actually nak bagitau dah 2 hari berturut-turut keluarga saya bershopping buat kali ke-3 di KB ni. Hari Jumaat menghabiskan masa di KB Mall dan hari ni Sabtu berkunjung ke Parkson pula. Cari-cari tudung di Bazar Buluh Kubu dan MPKB. Nasib baik jumpa tudung yang berkehendak tu. So,tak pusing banyak kali cam cari baju ready-made adik ni.Pening kepala dibuatnya.Nanti saya update gambar tudung yang dah terbeli ye.

Saya berbuka dahulu. Assalamualaikum

1 comment:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku org laen tolong supingkan...
:)

Saturday, September 4, 2010

BERSHOPPING RAYA KALI KE-3

Semalam dah start cuti. Maklumla,cuti sekolah dan cuti di universiti dah pun bermula. Jadi,ramai la sekalian manusia penduduk yang yang bermastautin atau berhijrah untuk bekerja di luar pulang ke kampung halaman masing-masing. Tidak ketinggalan sekalian rakyat Kelantan yang pulang berhari raya. Bandar Kota Bharu yang sedia sesak bertambah sesak dengan kepulangan warga kota. Syok habis tengok kereta banyak plat luar.Tapi terpaksa bersesak-sesak dengan kenderaan membuatkan fikiran cam serabut sikit. Sehabis mungkin cari jalan short cut. Amat menci dengan kenderaan yang bersusun-susun. Tambah pula, Jambatan Sultan Yahya Petra ke-2 sedang dalam pembinaan.

Sebut sahaja pusat membeli-belah yang ada di Kota Bharu ni.KB Mall,Billion,Parkson,Tesco,The Store,Pantai Timur pasti menjadi tumpuan sekalian manusia. Tempat parking semuanya full. Tumpuan pencinta batik dan tudung awning, pasti Pasar Buluh Kubu dan Bazar MPKB yang diserbu. Pendek kata, nak raya ni semua tempat membeli-belah kat sekitar Kota Bharu ni menjadi serbuan. Nak tengok gelagat manusia yang terkurang ajar dan terlebih ajar pon masa ni lah.Tadi pun perkara ni berlaku depan mata je.

Ohhh dah jauh membebel, actually nak bagitau dah 2 hari berturut-turut keluarga saya bershopping buat kali ke-3 di KB ni. Hari Jumaat menghabiskan masa di KB Mall dan hari ni Sabtu berkunjung ke Parkson pula. Cari-cari tudung di Bazar Buluh Kubu dan MPKB. Nasib baik jumpa tudung yang berkehendak tu. So,tak pusing banyak kali cam cari baju ready-made adik ni.Pening kepala dibuatnya.Nanti saya update gambar tudung yang dah terbeli ye.

Saya berbuka dahulu. Assalamualaikum

1 comment:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku org laen tolong supingkan...
:)