~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Sunday, September 5, 2010

~tradisi kad raya~

Okehh dowh,dah pos kad raya tadi:tinggal satu je lagi yg belum tu pon sbb baru dpt alamat. Para readers n blogger yg dikasihi semua, tahun depan ye saya pos surat by pos kat korg semua.Tahun ni saya bagi kat kawan baik masa belajar di U dulu je + reply kad raya kawan. Actually kad raya ni dibeli pada awal Ramadhan lagi tapi baru semalam berkeinginan memegang pen (pegang pen pon saya malas taw!!).Dengan sedikit kerajinan yg ada, siaplah menulis karangan berjela bagai dalam kad raya tu. Lepas minta maaf semua, turunlah sign dari saya yg paling eksklusif tu. Setem pon mahal sekarang taw, 60sen wajib each sampul!!

Okehh harap2 kad tu sampai be4 raya. Sempat diorg baca isi hatiku (ececece,betapa eklas saya terbangkan kad tu).Walaupun zaman semakin moden, tapi saya suka cara tradisional camni ada nilai sentimental.Tiba-tiba sayu hati bila terbuka kad raya tambah2 lau ada sound effect lagu raya kan kan.Kita boleh meng'edit' gambar comel dengan pelbagai ucapan selamat kemudian ditag pada kawan2, tetapi akan hilang tidak spt tradisi kad raya yg boleh disimpan2 ditengok2 sampai anak cucu.

Tradisi kad raya ni sudah lama saya lakukan sejak Form1 lagi. Masa tu saya suka pos surat pada kawan2 yang dah masuk boarding school.Then,dorg reply.Seronok giler dowh terima kad raya yang warna-warni,pelbagai bentuk bagai tu. Even kawan kat sekolah pon, saya suke guna pos. Konon2 nak bagi kezzutan bila buka sampul waahh suspen tahap gaban sapa hantar surat ni kan kan kawan2. Yang bagi by-hand pon ada takkan nk pos semua membazir setem saya yg kekurangan wang zaman sekolah dulu.Okehla panjang bebelan saya. Harap kawan yang xterima kad raya jgn kecil hati, owwh saya tidak rajin untuk menulis semua itu.Tata semua

p/s: My-bf sabar menunggu kad raya dari saya ye.

6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku juga xlupa tradisi ini..
:)

Sharkox said...

last sekali dapat kad raya, setahun @ 2 tahun lepas....tu pun sekeping dua aje..skg ni byk dapat tag kad raya...bosan..

-sharkox-
Cerita Jejaka Hensem dari Sintok

hafiza suraya said...

awak.saya baru nak pos kad raya sok.hehe

sibuk sgt.hehe

luvelysyue said...

meniti senja:nanti thn dpan kter brblas kad rye erk..thn ni da mls da..ehehehe

luvelysyue said...

2 sharkox:tu la trdisi ni org cm mlas je nk truskan bkan pe mlas nk tulis2 ni..snang tag2 kan..btw,gune cre lme or tknologi moden pon sme je...
mesti ade nilai sntimental...

luvelysyue said...

2 hafiza suraya:xpe2 pos esok smpai be4 raye ok la kan..
sue pon bru pos tadi je...

Sunday, September 5, 2010

~tradisi kad raya~

Okehh dowh,dah pos kad raya tadi:tinggal satu je lagi yg belum tu pon sbb baru dpt alamat. Para readers n blogger yg dikasihi semua, tahun depan ye saya pos surat by pos kat korg semua.Tahun ni saya bagi kat kawan baik masa belajar di U dulu je + reply kad raya kawan. Actually kad raya ni dibeli pada awal Ramadhan lagi tapi baru semalam berkeinginan memegang pen (pegang pen pon saya malas taw!!).Dengan sedikit kerajinan yg ada, siaplah menulis karangan berjela bagai dalam kad raya tu. Lepas minta maaf semua, turunlah sign dari saya yg paling eksklusif tu. Setem pon mahal sekarang taw, 60sen wajib each sampul!!

Okehh harap2 kad tu sampai be4 raya. Sempat diorg baca isi hatiku (ececece,betapa eklas saya terbangkan kad tu).Walaupun zaman semakin moden, tapi saya suka cara tradisional camni ada nilai sentimental.Tiba-tiba sayu hati bila terbuka kad raya tambah2 lau ada sound effect lagu raya kan kan.Kita boleh meng'edit' gambar comel dengan pelbagai ucapan selamat kemudian ditag pada kawan2, tetapi akan hilang tidak spt tradisi kad raya yg boleh disimpan2 ditengok2 sampai anak cucu.

Tradisi kad raya ni sudah lama saya lakukan sejak Form1 lagi. Masa tu saya suka pos surat pada kawan2 yang dah masuk boarding school.Then,dorg reply.Seronok giler dowh terima kad raya yang warna-warni,pelbagai bentuk bagai tu. Even kawan kat sekolah pon, saya suke guna pos. Konon2 nak bagi kezzutan bila buka sampul waahh suspen tahap gaban sapa hantar surat ni kan kan kawan2. Yang bagi by-hand pon ada takkan nk pos semua membazir setem saya yg kekurangan wang zaman sekolah dulu.Okehla panjang bebelan saya. Harap kawan yang xterima kad raya jgn kecil hati, owwh saya tidak rajin untuk menulis semua itu.Tata semua

p/s: My-bf sabar menunggu kad raya dari saya ye.

6 comments:

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

aku juga xlupa tradisi ini..
:)

Sharkox said...

last sekali dapat kad raya, setahun @ 2 tahun lepas....tu pun sekeping dua aje..skg ni byk dapat tag kad raya...bosan..

-sharkox-
Cerita Jejaka Hensem dari Sintok

hafiza suraya said...

awak.saya baru nak pos kad raya sok.hehe

sibuk sgt.hehe

luvelysyue said...

meniti senja:nanti thn dpan kter brblas kad rye erk..thn ni da mls da..ehehehe

luvelysyue said...

2 sharkox:tu la trdisi ni org cm mlas je nk truskan bkan pe mlas nk tulis2 ni..snang tag2 kan..btw,gune cre lme or tknologi moden pon sme je...
mesti ade nilai sntimental...

luvelysyue said...

2 hafiza suraya:xpe2 pos esok smpai be4 raye ok la kan..
sue pon bru pos tadi je...