~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Wednesday, August 18, 2010

5 Negara Terbesar Di Dunia

Tahukah kiter semua 5 Negara Terbesar di dunia ini..?..

Negara Malaysia terletak di kedudukan mane?Saya cari kat google tadi katanya Penduduk Malaysia menghampiri 30 juta orang iaitu mencecah 28.9 juta orang pada tahun 2010

(Sekarang negara kita sibuk duk banci penduduk kan?,adkah rumah anda sudah dibanci?...)waahh,,tnya soklan cam la aku ni pembanci,tapi umah saye dah dibanci taw!!...area Kg Padang Embun hokehh!!ehh,pe kaitan banci dgn negara terbesar n terluas ni,owhh abaikan je..sekadar bertanya.

xsabar nak tgok jumlah penduduk sebenar Negara Malaysia sehingga selesaai semua proses pembancian penduduk kan...


Kay,skroll ke bawah nak tgok Negara Terbesar di Dunia hokeeehh..

































1.Russia


2.Kanada


3.Republik China


4.The United States of America (USA)



5.Brazil

Tetapi,tahukah para blogger semua bahawa keluasan negara tidak menentukan jumlah penduduk?Maknanya, if negara tu luas,xsemestinya penduduk dorg pun ramai.Cube tgok kat bawah ni.


Senarai negara mengikut jumlah penduduk






1 Republik Rakyat China
1,306,313,812
2 India 1,080,264,388

Kesatuan Eropah 456,285,8391
3 Amerika Syarikat 295,734,134
4 Indonesia 241,973,879
5 Brazil 186,112,794
6 Pakistan 162,419,946
7 Bangladesh 144,319,628
8 Rusia 143,420,309
9 Nigeria 128,771,988
10 Jepun 127,417,244


Tgok tu kat atas, Penduduk Negara China paling ramai di dunia sehinggakan kerajaannya menawarkan duet berjuta dolar ringgit,dolar hokkeii kpd anybody yg mampu menyelesaikan masalah penduduk China yang semakin bertambah.

~~Kelahiran melebihi kematian.~~
Bagus la kan,kesihatan makin baik,hospital canggih-manggih,doktor perubatan pon ramai.Okehh,,cukup dah panjang lebar lak.
Semoga rakyat Malaysia bertambah maju nikmat kemerdekaan terdahulu..Opppsss,tak lame lagi Hari Ulang Tahun Kemerdakaan lak..Kay,Sayang Malaysiaku Tercinta!!!!


Adios..Tralalalala

2 comments:

ije said...

haha. ok la tu. teknologi perubatan yg canggih membuatkan manusia susah mati.. dan manusia mudah melahirkan anak dgn pelbagai kaedah. mana x ramai umat manusia. =)

luvelysyue said...

huhu,,btul tu ije..meh kter meramaikan umat mnusia terutama umat islam...
tpi ije la dlu kan...ekekeke

Wednesday, August 18, 2010

5 Negara Terbesar Di Dunia

Tahukah kiter semua 5 Negara Terbesar di dunia ini..?..

Negara Malaysia terletak di kedudukan mane?Saya cari kat google tadi katanya Penduduk Malaysia menghampiri 30 juta orang iaitu mencecah 28.9 juta orang pada tahun 2010

(Sekarang negara kita sibuk duk banci penduduk kan?,adkah rumah anda sudah dibanci?...)waahh,,tnya soklan cam la aku ni pembanci,tapi umah saye dah dibanci taw!!...area Kg Padang Embun hokehh!!ehh,pe kaitan banci dgn negara terbesar n terluas ni,owhh abaikan je..sekadar bertanya.

xsabar nak tgok jumlah penduduk sebenar Negara Malaysia sehingga selesaai semua proses pembancian penduduk kan...


Kay,skroll ke bawah nak tgok Negara Terbesar di Dunia hokeeehh..

































1.Russia


2.Kanada


3.Republik China


4.The United States of America (USA)



5.Brazil

Tetapi,tahukah para blogger semua bahawa keluasan negara tidak menentukan jumlah penduduk?Maknanya, if negara tu luas,xsemestinya penduduk dorg pun ramai.Cube tgok kat bawah ni.


Senarai negara mengikut jumlah penduduk






1 Republik Rakyat China
1,306,313,812
2 India 1,080,264,388

Kesatuan Eropah 456,285,8391
3 Amerika Syarikat 295,734,134
4 Indonesia 241,973,879
5 Brazil 186,112,794
6 Pakistan 162,419,946
7 Bangladesh 144,319,628
8 Rusia 143,420,309
9 Nigeria 128,771,988
10 Jepun 127,417,244


Tgok tu kat atas, Penduduk Negara China paling ramai di dunia sehinggakan kerajaannya menawarkan duet berjuta dolar ringgit,dolar hokkeii kpd anybody yg mampu menyelesaikan masalah penduduk China yang semakin bertambah.

~~Kelahiran melebihi kematian.~~
Bagus la kan,kesihatan makin baik,hospital canggih-manggih,doktor perubatan pon ramai.Okehh,,cukup dah panjang lebar lak.
Semoga rakyat Malaysia bertambah maju nikmat kemerdekaan terdahulu..Opppsss,tak lame lagi Hari Ulang Tahun Kemerdakaan lak..Kay,Sayang Malaysiaku Tercinta!!!!


Adios..Tralalalala

2 comments:

ije said...

haha. ok la tu. teknologi perubatan yg canggih membuatkan manusia susah mati.. dan manusia mudah melahirkan anak dgn pelbagai kaedah. mana x ramai umat manusia. =)

luvelysyue said...

huhu,,btul tu ije..meh kter meramaikan umat mnusia terutama umat islam...
tpi ije la dlu kan...ekekeke