~about me~

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Friendship tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Friday, August 27, 2010

~WEDGES RAYA~

Salam.Tadi kuar kira shopping raya la ni if bukan pon jamu2 mata tgok persiapan nak raya. Kumandang sana-sini lagu raya ohh syahdunye teringat time belajar dulu. KB Mall tempat biasa shopping kat Kelantan ni, bertolak pon dah lambat tadi dekat nak Sembahyang Jumaat da. So jalan2 kat kedai Mall pon lekas2 juga sbb adik ada tuisyen. Dipendekkan cerita, semua kasut brand Carlo Rino, Sembonia, Crocodile xberkenan di hati. Bonia xmampu zaman xkerja lagik ni hokeyy. Adik pon sama,sume xberkenan. Kasut saya xjumpa2 lagi. TAK JUMPA HANYA KERANA SAYA NAK CARI WEDGES. Saya xmo selipar2 biasa, high heels, sandal2 biasa,bukan pe kasut cam tu dah jemu mata memandang. Harus la saya pakai yg stylo mylo raya ni.Saya xperasan hokkeyy.

Last2 kuar dari Area Pacific, jalan2 kedai-kedai di Mall. Masuk Esarli,Viss sume xberkenan.Cari kedai lain,still xjumpa,sekali ni tekad lau xjumpa lagi memang xnak paksa beli walaupun ma memaksa jugak beli sepasang. Saya,ma dan adik2 turun ground floor ke Red Modani. Not bad la kedai kasut ni sbb kat KL dulu pernah beberapa kali beli brand ni.

Hokeyh,saya dan adik saya seramai 3 orang semuanya beli wedges.Di Red Modani saya dan adik si Amilin je yg beli.Konsep cam tau2 je,hitam & coklat.Hokeyh,raya nanti baru tayang our shoes.Layan dulu wedges yang ade ni.


Bukan pe pakai wedge ni xsakit kaki jalan. Walupun tapak tinggi tapi flat je. Kasut jenis wedges ini lebih flexi berbanding high heels serta sesuai untuk sebarang penggayaan. Lau cerita sal high heels dari dulu lagi memang saya kurang berminat sebab sangat tidak selesa balik rumah confirm lecet2 harus urut2 bagi lega.

Amat merindui wedges saya ketika dipakai masa darjah 4 dulu. Ingat lagi sampai sekarang warna hitam putih. Owhh my shoes,miss u.

4 comments:

Nor_Emylin said...

wat ms ni, Lin lum try agi la pakai wedges ni....tapi pernah tgok membe pakai wedges ni....dia jalan punyer la ala2 model...sekali jatuh tergolek dpn org ramai....kelakar betul...start tuh dia pakai kasut flat je..hehehe....
P/s : wah, darjah 4 dh pandai melaram..kelas gitu..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak satu...
hadiah kan leh???
;)

luvelysyue said...

kak emy,ala ciannye member jatuh dpan org rmai,,msti malu mule2 pastu cver2 kan ..xpe2 pnglaman sume tu kak.

nanti akk cube la pkai wedges raye ni..kedai byak kuar pattern wedges..tpi nk pilih yg berkenan di hati susah sgat...

luvelysyue said...

meniti senja:ess owg laki2 pkai gak ke wedges?...

Friday, August 27, 2010

~WEDGES RAYA~

Salam.Tadi kuar kira shopping raya la ni if bukan pon jamu2 mata tgok persiapan nak raya. Kumandang sana-sini lagu raya ohh syahdunye teringat time belajar dulu. KB Mall tempat biasa shopping kat Kelantan ni, bertolak pon dah lambat tadi dekat nak Sembahyang Jumaat da. So jalan2 kat kedai Mall pon lekas2 juga sbb adik ada tuisyen. Dipendekkan cerita, semua kasut brand Carlo Rino, Sembonia, Crocodile xberkenan di hati. Bonia xmampu zaman xkerja lagik ni hokeyy. Adik pon sama,sume xberkenan. Kasut saya xjumpa2 lagi. TAK JUMPA HANYA KERANA SAYA NAK CARI WEDGES. Saya xmo selipar2 biasa, high heels, sandal2 biasa,bukan pe kasut cam tu dah jemu mata memandang. Harus la saya pakai yg stylo mylo raya ni.Saya xperasan hokkeyy.

Last2 kuar dari Area Pacific, jalan2 kedai-kedai di Mall. Masuk Esarli,Viss sume xberkenan.Cari kedai lain,still xjumpa,sekali ni tekad lau xjumpa lagi memang xnak paksa beli walaupun ma memaksa jugak beli sepasang. Saya,ma dan adik2 turun ground floor ke Red Modani. Not bad la kedai kasut ni sbb kat KL dulu pernah beberapa kali beli brand ni.

Hokeyh,saya dan adik saya seramai 3 orang semuanya beli wedges.Di Red Modani saya dan adik si Amilin je yg beli.Konsep cam tau2 je,hitam & coklat.Hokeyh,raya nanti baru tayang our shoes.Layan dulu wedges yang ade ni.


Bukan pe pakai wedge ni xsakit kaki jalan. Walupun tapak tinggi tapi flat je. Kasut jenis wedges ini lebih flexi berbanding high heels serta sesuai untuk sebarang penggayaan. Lau cerita sal high heels dari dulu lagi memang saya kurang berminat sebab sangat tidak selesa balik rumah confirm lecet2 harus urut2 bagi lega.

Amat merindui wedges saya ketika dipakai masa darjah 4 dulu. Ingat lagi sampai sekarang warna hitam putih. Owhh my shoes,miss u.

4 comments:

Nor_Emylin said...

wat ms ni, Lin lum try agi la pakai wedges ni....tapi pernah tgok membe pakai wedges ni....dia jalan punyer la ala2 model...sekali jatuh tergolek dpn org ramai....kelakar betul...start tuh dia pakai kasut flat je..hehehe....
P/s : wah, darjah 4 dh pandai melaram..kelas gitu..hehe

♫::: m[e]n!t! s[e]nja :::♫ said...

nak satu...
hadiah kan leh???
;)

luvelysyue said...

kak emy,ala ciannye member jatuh dpan org rmai,,msti malu mule2 pastu cver2 kan ..xpe2 pnglaman sume tu kak.

nanti akk cube la pkai wedges raye ni..kedai byak kuar pattern wedges..tpi nk pilih yg berkenan di hati susah sgat...

luvelysyue said...

meniti senja:ess owg laki2 pkai gak ke wedges?...